Garage Coffee Indonesie Sumatra, zrnková káva 100% arabica
Hmotnost | - |
---|---|
Rozměry | - |
Velikost balení: | 1000g, 750g, 500g, 250g, 100g |
Zpracování | zrnková |
Popis kávy
Indonéské souostroví poskytuje velmi úrodnou půdu pro pěstování kávy, díky zvětralému sopečnému povrchu. V této zemi převažuje pěstování robusty, podíl pěstování arabiky je podstatně menší. Během sklizně místní farmáři sbírají zralé plody ručně. Indonésie je možná nejvíce známá svým jedinečným procesem “giling basah”, v překladu mokré loupání. Ačkoliv jeho přesný původ není jasný, tato metoda s největší pravděpodobností vznikla v Acehu koncem 70. let 20. století. Zjednodušeně jsou nasbírané plody oddužněny, následně se nechávají zrna sušit na terase po dobu 4-5 dnů. Poté ještě z vlhkých plodů se loupe pergamen. Díky velkému vývozu robusty je Indonesie 3. největší producent kávy na světě.