Polopromyté zpracování (semi-washed) Kávové třdinky na některých plantážích stejné jako II mokrého způsobu putují do vodních lázní, kde probíhá selekce zralých a nezralých plodů. Vytříděné plody dále cestují do loupacích strojů, kde jsou zbaveny vrchní slupky a části dužiny. Poté zemědělci nechávají zrnka v pergamenu a dužině schnout na slunci jako II suchého způsobu. U tohoto způsobu je opět potřeba zrna časem prohrabovat a otáčet. Dokonce několikrát denně, aby nezačala plesnivět. Na některých plantážích zrna v dužině obracej! každých 15 minut. Ve svrchních obalech zrna obsahují vysoké procento cukrů, které postupně fermentují. Takto zpracovaná káva má jemné, ale výrazné tělo a neobsahuje příliš kyselé tóny. Na některých farmách kávové plody jen oloupou ze slupky a poté nechávají sušit. Sušení kávy probíhá přímo na plantáži, nejčastěji na speciálních “afrických lůžkách, což jsou na bambusech natažené tkaniny, které jsou prodyšné. Na noc farmáři zrna zakrývají, aby je ochránili před vnějšími vlivy, a přes den zrníčka pravidelné prohrabávají. Velkou výhodou této metody je to, že se provádí kompletně bez promývání větším množstvím vody, což znatelně snižuje náklady na zpracování. Navíc farmáři nemusí kávu nikam vozit a zpracovávají ji přímo na plantáži. Po sušení ze zrn jen sundají dužinu. Takové kávy mají potom plnější tělo s výraznou sladkosti, protože cukry mají čas se uvolnit do zrn z dužiny. Těmto kávám se také často říká medové.